Waarom Emmi-Dent?

7 Argumenten die voor EMMI-DENT spreken

Emmi-DENT is ideaal voor:
Frisse adem

Nieuwsgierigheid gewekt?

Wittere tanden zonder vlekken

Natuurlijk bleken van tanden door nano-bubbels en ultrasone tandenborstels in slechts een paar dagen!

 • U wilt wittere tanden maar bent bang om te bleken met agressieve chemicaliën?
  Emmi-dent ultrasone / ultrageluid tandenborstels zijn een "zachte" manier om tandverkleuring te verwijderen.
  Witte tanden zonder chemicaliën dankzij de ultrasone tandenborstels.
 • Verkleuringen veroorzaakt door kleine, gekleurde deeltjes (bijv. koffie, thee, nicotine of wijn) worden niet verwijdert door gewoon met conventionele tandpasta te borstelen. Onze "nano belletjes", die tot 1.000 keer kleiner zijn dan die van conventionele tandpasta, bieden ongekende mogelijkheden. Deze nanobelletjes zijn zo klein dat ze zelfs de kleinste deeltjes in de scheurtjes in het tandglazuur verwijderen. Na slechts enkele dagen zijn uw tanden al veel schoner.
 • De Emmi-dent ultrageluid tandenborstel werkt met miljoenen nanobubbeltjes, die elke milliseconde ontstaan en vervolgens imploderen. Dit continue proces elimineert de kleinste deeltjes in de microscopische scheuren van uw tandglazuur. Uw natuurlijke tandkleur zal terugkeren en blijven zolang u een Emmi-dent ultrasone tandenborstel en Emmi-tandpasta gebruikt.
 • Een "bleaching" voor het bleken van tanden beschadigt vaak het tandoppervlak. Emmi-dent Ultrageluid tandenborstels herstellen de natuurlijke witheid van uw tanden zonder bleekmiddelen. Ultrasone tandenborstels werken zacht en beschermen uw tandglazuur. Het perfecte alternatief voor bleaching.
Naar boven

Voor

Na

Natuurlijk bleken van tanden door nano-bubbels en ultrasone tandenborstels in slechts een paar dagen!

 • Zogenaamde "Whitening" (witmakende) tandpasta's bevatten vaak een grote hoeveelheid silicaatdeeltjes. Als u nu Uw tanden met een gewone tandenborstel en een speciale whitening tandpasta borstelt, kunnen deze deeltjes krassen en schade aan uw tandglazuur veroorzaken.
 • Een vergelijking met autolak en schuurpapier is hier niet ongepast, want uiteindelijk maken Whitening tandpasta's niets anders. Het probleem is: dat hoe meer schurende deeltjes in de tandpasta zijn, hoe groter de schade aan het tandglazuur kan zijn.
 • Experts meten de hoeveelheid van de deeltjes met behulp van de RDA waarde. Hoe hoger de waarde, hoe meer schurende deeltjes er in de tandpasta zitten. De speciaal ontwikkelde Emmi-dent tandpasta vereist geen schurende deeltjes voor het reinigen, aangezien de ultrasone trillingen het schoonmaken doen - zonder beweging. Om deze reden wordt poetsen met de Emmi-dent Ultrasone tandenborstel ook wel "tandenpoetsen zonder poetsen" genoemd.
Naar boven

Hulp bij parodontitis en gingivitis door Emmi-dent Ultrasone Tandenborstel.

Wat zijn gingivitis en parodontitis?

Gingivitis is in eerste instantie alleen een ontsteking van het tandvlees. Parodontitis is een latere fase waarin er al schade aan het tandvlees, het kaakbeen en vezels kan zijn onstaan. Als de tanden niet grondig genoeg gereinigd worden, kan een verhoogde ophoping van plaque en tandsteen optreden. wat plaque op de tandvleesrand veroorzaakt met vaak een ontsteking van het tandvlees. Bloedend tandvlees tijdens het poetsen is een signaal daarvoor. Gingivitis is de eerste fase. In de tandvleespockets vermenigvuldigen zich bacteriën waardoor in de loop van enkele dagen een ontsteking optreedt. Tandvleespockets bieden een bijna ideale voedingsbodem voor bacteriën en plaque, zo dat die zich razend snel kunnen vermenigvuldigen. Tenzij actie wordt ondernomen tegen de bacteriën, verslechtert de situatie zienderoogend. Ultrasone tandenborstels zijn een hulpmiddel bij de preventie en behandeling van gingivitis en parodontitis.

Het verloop van parodontitis

Indien tijdens het eerste stadium (Gingivitis) de ontsteking is niet daadwerkelijk bestreden wordt, volgt een verslechtering en de ontsteking gaat in de volgende fase, genaamd parodontitis, over. De parodontale pockets groeien in de diepte. Vanaf een bepaalde diepte, kunnen bacteriën direct de aanval openen op het kaakbeen en het omliggende vezelsysteem. het resultaat: uw tanden kunnen los gaan staan en uitvallen. Parodontitis is nog steeds de belangrijkste oorzaak van het verlies van tanden bij volwassenen. De Emmi-dent Ultrasone tandenborstel zijn een remedie in dit wijdverspreide orale gezondheidsprobleem.

Naar boven

Parodontitis en Gingivitis

Vooraf: Ontstoken tandvlees

Nadien: Gezond tandvlees

Halitose (slechte adem)

Ondoet u zich met de Emmi-dent Ultrasone tandenborstel in een handomdraai van een vervelende slechte adem.

De vernietiging van de bacterien die verantwoordelijk zijn voor de slechte adem met de ultrasone tandenborstel zorgt ervoor, dat uw adem voor maximaal 12 uur fris en aangenaam blijft. In de meeste gevallen, ontstaat slechte adem door het samenspel van verschillende factoren:

 • Bacteriën op de tong
 • Gingivitis (tandvleesontsteking)
 • Parodontitis (voortschrijdende ontsteking van het tandvlees)

Slechte adem, ook bekend als halitose, wordt in de meeste gevallen door bacteriële afbraak van eiwitten (eiwitten) in mond en keel veroorzaakt. De afbraak van eiwitten uit voedselresten of dode cellen in het weefsel veroorzaken, dat bepaalde onwelriekende bijproducten, zoals zwavelhoudende gassen, worden vrijgegeven. Het ultrageluid vernietigt de bacterien en voorkomt zo biochemische reacties, die slechte adem veroorzaken.

 • Poetsen met ultrasone tandenborstels vernietigt niet alleen kiemen en bacteriën tot 12 mm diep binnen en buiten het tandweefsel, maar ook op de tong.
 • Emmi-dent tandenborstels verwijderen tandplak en voorkomen de vorming van tandsteen.
 • Ultrasone tandenborstels reinigen die plaatsen, waar de conventionele tandenborstels moeilijk
  of helemaal niet bij kunnen.

Naar boven

Bij het reinigen van tanden met beugels zijn vooral de gebieden rondom de slotjes en onder de draad kritisch.

 • Bij vaste beugels blijven vaak na verwijdering van de slotjes (brackets) vlekken over, die zeer moeilijk of onmogelijk verwijdert kunnen worden.
 • Om te zorgen dat tanden van beugeldragers duurzaam, snel en eenvoudig, zelfs op de kritische plaatsen gereinigd kunnen worden, werd een speciale ultrasound borstelkop ontwikkelt:
  • de twee buitenste verticale rijen borstelharen zorgen voor de reiniging van de tanden,
  • twee aan de binnenzijde liggende, in een onder een gedefinieerde hellende hoek rijen borstelharen reinigen gebieden achter, boven en onder de beugel slotjes,
  • een in het midden  aangebrachte, verkorte rij borstels reinigen de beugeldraden.

(Bron: Tandarts Dr. D.G. - Frankfurt / Main)

Ultrasone borstelopzet Emmi-dent SB voor beugeldragers

Naar boven

Beugels

Vooraf

Nadien

Mondhygiëne Kinderen

Tandenborstelopzet voor kinderen 20% kleiner

Reiniging en bescherming van kinder tanden

Emmi-dent Ultrasone schoon tandenborstels en bescherm uw gebit van de kinderen.

 • Kinderen kunnen eenvoudig hun ultrasone tandenborstel tegen hun gebit houden.
  Borstelen is niet meer nodig. Dit maakt het gemakkelijker voor ouders en kinderen. Dagelijkse gebitsreiniging met Emmi-dent is leuk voor kinderen!
 • De trillingen van de ultrasone tandenborstel te reinigen tussen de tanden en diep in het tandvlees. Dit is ideaal voor kinderen. De flossen en spoelen is moeilijk voor kinderen en is nu niet meer nodig.
 • De Emmi-dent ultrasound tandpasta is zeer mild houdt daarmee rekening met de ontwikkeling van het smaakgevoel van kinderen.
 • De miljoenen microscopisch kleine micro-belletjes die gevormd worden, dringen zelfs in de kleinste ruimtes tussen de tanden door.
 • De implosie van de microbellen te verwijderen schadelijke afzettingen, zoals tandaanslag en tandsteen.
 • Het antibacteriële en therapeutisch effect voorkomt ontstekingen en maakt het volgende bezoek aan de tandarts een onverschrokken plezier.

 

Naar boven

Postoperative Mondhygiene

Pre- en Post-Operative Hygiene

Utrasone Tandenborstels beschermen tanden en tandvlees in de periode voor en na chirurgische behandeling en verminderen gevaarlijke bacteriën.

 • Emmi-dent tandenborstels reinigen met ultrasoon geluid (ultrageluid)  met tot 96 miljoen trillingen per minuut.
 • Ultrasound geluid doodt kiemen en bacteriën op en in het slijmvlies tot een maximale diepte van 12 mm.
 • Als het tandvlees na de kaakchirurgie opgezwollen en gevoelig is, is chloorhexidine mondspoeling vaak het enige antibacteriële middel voor het reinigen van tanden. Het effect van chloorhexidine op bacteriën en bacteriën in de mond is ook controversieel, en heeft ook bijwerkingen zoals verkleuring van de tanden en de tong. Dit is natuurlijk niet wenselijk.
 • in dit geval is Emmi-dent de ideale oplossing voor een betere mondhygiëne. De onbeweeglijke en dus voorzichtige reinigende werkwijze met ultrasone tandenborstel vernietigt bacteriën in het tandvlees en in de open wonden. De wonden worden niet geiiriteerd en het genezingsproces wordt versneld.
 • Emmi-dent kan zelfs met implantaten en voor grotere mond- of kaakchirurgie worden gebruikt.

 

Naar boven

Kronen, bruggen, Implantaten en facings

Met de Emmi-dent Ultrasone tandenborstel bevrijdt je kronen, bruggen, prothesen en facings effectief van bacteriën en plaque.

 • Ultrasound met maximaal 96 Miljoen trillingen per minuut vernietigt bacteriën buiten en binnen de vrije ruimten van kunsttanden en bruggen.
 • Zacht" ultrageluid heeft slechts 0,2 Watt vermogen, en met het hoge aantal trillingen is dit echter voldoende om bacteriën te vernietigen. Dit gebeurt zonder dat het prothesemateriaal wordt aangetast.
 • Bij het reinigen met ultrageluid ontstaat geen schade aan kronen en bruggen. Het zachte ultrageluid van de Emmi-dent tandenborstels beschadigd ook geen gerepareerde of opgeknapte gebieden. Zachte reiniging van kronen en bruggen dankzij ultrageluid tandenborstels.
 • Een kunstgebit biedt bacteriën vaak een optimale voedingsbodem. Zo onstaat vaak, ondanks zorgvuldige traditionele mondhygiëne, een vervelende slechte adem.
 • Emmi-dent, samen met de speciaal ontwikkelde "Nano-Belletjes"-tandpasta, vernietigt bacteriën onmiddellijk. De slechte adem verdwijnt.

Emmi-dent bescherming van uw implantaten tot diep in het tandvlees:

 • Ultrageluid vernietigt bacteriën, kan bacteriële infecties in het weefsel en tussen de implantaten vernietigen.
 • Door verhoogde doorbloeding van het weefsel, worden implantaten beter tegen bacteriën beschermd.

Naar boven

Kronen, implantaten, facings en bruggen

De werking van de ultrasone Emmi-dent tandenborstels

De tandenborstel met de slimme kop

Exklusieve Emmi-dent piezo chip genereert tot 96 Miljoen trillingen en doodt bacteriën voor gezonde tanden en algemene gezondheid.

Dagelijkse profylaxe voor iedereen bij u thuis.

Mogelijk gemaakt door de micro-reinigings werkwijze met de Emmi-dent Ultrasone Tandenborstel (max. 96 Miljoen trillingen per minuut)

Onze ultrasone tandenborstels zijn de "beste symfonie voor de tanden"

Het aantal tandartsen in Duitsland is in de afgelopen jaren tot meer dan 60.000 toegenomen. De 4. German Oral Health Study (DMS IV) toont echter aan, dat parodontale gebitsaandoeningen onevenredig sterk gestegen zijn en dus, nog voor cariës, een wijdverspreide ziekte is die snel  in omvang toeneemt. Alleen met een effectieve mondhygiëne kan de ontwikkeling van parodontitis meestal worden voorkomen. Tandartsen en wetenschappers adviseren daarom ten minste één professionele schoonmaakbeurt per jaar te hebben, die in de tandartspraktijken wordt uitgevoerd door profylaxe assistenten en mondhygiënisten.

De onkosten vergoeding door de wettelijke ziektekostenverzekering is per ziektekostenverzekering en land verschillend. Wij adviseren daarom, bij uw verzekeringsmaatschappij na te vragen over de vergoeding. Des te meer is de mogelijkheid  van een regelmatige, grondige reiniging van de tanden en mondverzorging te hebben, die u thuis kunt doen, te waarderen. Een effectieve dagelijkse profylaxe en therapie.

Voor geïnteresseerde gebruikers opent zich nu een El Dorado van hand tandenborstels van verschillende
maten, vormen en kwaliteiten. Er zijn ook elektrische tandenborstels, tandenborstels met een oscillerende roterende technologie, zo genaamde "Sonic"- borstels en nog veel meer.


In het algemeen geldt dat elektrische tandenborstels, in tegenstelling tot de hand borstels, de gebruikers het tandenpoetsen vereenvoudigen. Bij het vergelijken van elektrische modellen heeft de Stiftung Warentest gevonden, dat modellen met ronde roterende kop niet beter zijn dan de "geluid-actieve" (Sonic) tandenborstels. Voor alle modellen, dwz. handborstels en de meest uiteenlopende vormen van elektrische borstels geldt: Ze reinigen de tanden net zo, zoals reeds vele decennia gedaan is. Men "schrobt" de tanden met schurende materialen in de tandpasta. Dat betekend, voor handborstels, elektrische of elektrische sonische tandenborstels, de borstels wrijven over tandoppervlakken. Tijdens het poetsen moet een zekere druk worden uitgeoefend, wat bij niet correcte uitgevoering (te veel druk, te hoge RDA van de tandpasta), risico's voor het tandglazuur en tandvlees inhoudt.

In tegenstelling tot alle bovenstaande reinigingstechnieken (Macro reiniging met mechanische bewegingen 20.000 tot 30.000, en zelfs 60.000 trillingen per minuut) is de nieuwe micro-reiniging (met max. 96 Miljoen trillingen per minuut) op een heel andere reinigingsmethode gebaseerd, namelijk op een onbeweeglijke en bijna contactloze ultrasone technologie. Deze technologie heeft het onschatbare voordeel, dat ze ook reinigt op die plaatsen in de mond, die met de macro reinigings processen niet worden bereikt. Zelfs niet met behulp van tandzijde of interdentale borstels. De ultrasone golven dringen door in de kleinste tand tussen ruimten, zelfs met beugels en implantaten. 
Zonder mechanische druk worden gebit, interdentale ruimten, fissuren en tandvleespockets blijvend gereinigd.

Dr. Dr. Roland Streckbein, Directeur van het Instituut voor tandheelkundige implantologie (IZI) in Limburg an der Lahn:
"Tanden schoonmaken met Ultrageluid is nu de ultieme efficiënte en moderne gebitsreiniging. Juist voor die mensen, die gekozen hebben voor tandheelkundige implantaten en de voordelen daarvan zo mogelijk levenslang willen genieten. Daarom gebruiken we in ons instituut alleen nog maar de nieuwe ultrasone tandenborstels van de firma EMAG uit Mörfelden-Walldorf. En dat met indrukwekkende resultaten. Wie op de meest effectieve manier parodontitis of periimplantitis (pathologische veranderingen in het weefsel rondom het implantaat) voorkomen wil,  zal minstens tweemaal daags de nieuwe ultrasone micro-reinigings werkwijze voor de tanden gebruiken. "

In IZI zijn alle implantaat behandelingen voor patiënten evenals studievoortgang- en voortgezet onderwijs voor tandartsen, Medische en tandtechnici onder één dak vereinigd. meer informatie vindt u hier: http://www.izi-online.de en http://www.bego-implantology.com

Elektrische tandenborstels met ultrageluid (niet te verwarren met de zogenaamde "geluid (sonic) borstels", die werken op de conventionele macro reinigingsmethode, die de tanden nog steeds "schrobben") zetten met behulp moderne elektronica  de elektrische energie van een oplaadbare batterij om in voor de gezondheid onschadelijke ultrageluidsgolven met een maximum van 96 Miljoen trillingen per minuut. Met de ultrasone opzetborstel, de ultrasone tandpasta en ook door het speeksel, worden de niet hoorbare trillingen overgedragen aan de tanden, het tandvlees, het gehemelte en de tong. De ultrasone golven vormen miljoenen microbellen, die dankzij hun kleine formaat in de kleinste hoeken en gaten kunnen doordringen. Daar imploderen ze, waarbij ze onzuiverheden zoals etens restanten, tandsteen, plaque, bacterien, etc verwijderen. De ultrasone beweging transporteert de onzuiverheden vervolgens naar buiten.

Tandartsen zetten ultrageluid al vele jaren met groot succes in de professionele Een tandreiniging. Daarbij wordt een "hard" ultrageluid (lage frequentie, hoog vermogen) gebruikt met een metalen punt als overdrachtsmedium. Nu kan voor het eerst iedereen thuis de micro-technologie met "zacht" ultrageluid (hoogfrequentie, zeer laag vermogen) met borstels en een speciale tandpasta als transmissiemedium voor de dagelijkse gebitsverzorging, profylaxe en therapie gebruiken.

 

Naar boven